• Banner_01.jpg
 • Banner_02.jpg
 • Banner_03.jpg
 • Banner_04.jpg
 • Banner_05.jpg
 • Banner_06.jpg
 • Banner_07.jpg
 • Banner_08.jpg
 • Banner_09.jpg
 • Banner_10.jpg
 • Banner_11.jpg
 • Banner_12.jpg
 • Banner_13.jpg

 

welpen

Welopjahorde

 

 Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

 

 

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen
bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende
dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de
schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de
kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts.


Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

 

Welopja 2023

 

 

De Welopja stafleden stellen zich graag aan jullie voor! 

 

Floortje

Hoi! Ik ben Floortje maar bij de Welpen noemen ze me Marala. Ik ben 18 jaar en ben sinds dit seizoen staflid bij scouting Petrus Donders. In mijn dagelijks leven volg ik de opleiding tot juffrouw aan de Pabo in Nijmegen. Met kinderen werken is dan ook iets wat ik graag doe. Ik ben daarom super enthousiast over het staflid zijn bij de Welopja. Samen met het stafteam heb ik er super veel zin in om leuke programma’s te gaan draaien!

 

Gijs

Hey, mijn naam is Gijs (of zoals de welpen mij kennen, Malchi). Ik ben 18 jaar oud en ik zit al sinds mijn 6e op scouting, dus je zou kunnen zeggen dat ik er best wel goed mee bekend ben :). Ik ben op scouting gekomen doordat allebei mijn ouders op scouting hebben gezeten, en ik heb het al 12 jaar enorm naar mijn zin gehad bij (bijna) alle speltakken, dus ik vind het heel grappig om nu zelf staf te kunnen zijn. Doordeweeks ben ik bezig met mijn studie, ik studeer technische natuurkunde in Eindhoven, en probeer ik ook tijd te vinden om muziek te maken met mijn gitaar en trompet. Het belangrijkste van scouting vind ik natuurlijk vooral dat er veel plezier gemaakt wordt, maar ook dat iedereen gelijk is en respect heeft voor elkaar en ik doe, samen met mijn mede-stafleden, mijn best om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne tijd heeft bij onze welpengroep.

 

Thijs

Hoi! Ik ben Thijs, 22 jaar en sinds dit jaar staflid bij de welopja waarbij Thuu mijn welpennaam is. Sinds mijn 14de zit ik bij Scouting Petrus Donders en daarmee heb ik zelf nooit als welp gedraaid. Dit weerhoudt mij er niet van om dit nog even in te halen, hetzij in de vorm van leiding. In het dagelijks leven ben ik Railverkeerstechnisch ontwerper bij Movares. In deze functie ontwerp (en waarborg) ik de veiligheid van het spoor in onze projecten (zodat treinen niet op elkaar botsen simpelgezegd). Veel achter de laptop dus, daarom is er niks zo fijn als het weekend met de welpen te beginnen! In onze groep is iedereen gelijk, maken we plezier en voelt iedereen zich veilig. Terzamen met mijn medestafleden: Akela, Riki-Tikki-Tavi, Marala en Malchi streven we dit na proberen we er elke zaterdagochtend weer een feestje van te maken.

 

Kiama

Hoi ik ben Kiama en mijn welpennaam is Akela. Ik ben 20 jaar en zit sinds mijn 11de op scouting. Ik volg de opleiding buitensport coördinator en ben elke zaterdag ochtend te vinden op het clubhuis. Ik vind belangrijk dat in onze groep veel lol wordt gemaakt maar dat ook iedereen zich veilig voelt in onze groep. Samen met mijn andere stafleden gaan wij daarvoor!

 

Yente

Hoi! Ik ben Yente, maar de kinderen kennen mij als Rikki-Tikki-Tavi. Ik ben 24 jaar en zit zelf sinds mijn 7e op scouting.  In het dagelijkse leven volg ik de opleiding tot agent aan de politieacademie en wissel ik op zaterdagochtend het uniform voor de groene Welpenblouse 🙂! Samen met de andere stafleden ben ik super enthousiast om wekelijks met de kids bezig te zijn en toffe programma's te draaien! Ik ben het aanspreekpunt van de groep, en ik antwoord met plezier op alle vragen! Heel graag tot snel!

 

Welopja opkomst: Zaterdag van 10.15 tot 12.15 uur.

 

Dan spelen we samen spelletjes, gaan we het bos in en beleven we allerlei avonturen. Heb jij vragen of wilt uw zoon of dochter een keertje bij ons komen kijken en meedoen? Neem dan vooral contact met ons op!

 

Voor meer informatie of contact met de Welopja staf  Klik hier!

 

Welpenlogo