wordlid

 

Plusscouts

 

De Plusscouts is op dit moment de nieuwste speltak binnen onze scoutinggroep. De speltak werd namelijk niet zo heel lang geleden, om precies te zijn in 2017, door een aantal stafleden opgericht.  Waarom?... Dat leggen we u hieronder graag uit. 

 

Plusscouts 

 

De Plusscouts zijn een groep van mannen en vrouwen vanaf 21 jaar of ouder. De meeste leden van de Plusscouts zijn hiernaast ook nog staflid van een jeugd speltak. (Bijvoorbeeld Bevers, Scouts of Explorerers). Een groepje stafleden vond dat zij vooral bezig waren om hun eigen speltak te draaien en hiermee te weinig contact hadden met hun mede- stafleden van andere speltakken. Hier moest iets mee gedaan worden!  

 

In enkele maanden tijd werd de Plusscouts speltak geboren. De Plusscouts werd een speltakoverschrijdende groep zodat iedereen, ongeacht je taak of kleur van je scoutingblouse (wat refereert naar een bepaalde speltak), zich hierbij kon aansluiten. 

 

Dit wil overigens niet zeggen dat leden van buitenaf niet welkom zijn!

 

Wat doen de Plussscouts

 

De Plusscouts dragen een andere vorm van verantwoordelijkheid, omdat zij tijdens hun opkomsten geen verantwoording hebben over bijvoorbeeld jeugdleden. Dit geeft de gelegenheid om hun programma's, welke geheel zelfstandig worden georganisseerd, op hun wensen en behoeften af te stemmen. 

 

Op een ontspannen manier worden ervaringen vanuit hun taak als staflid uitgewisseld en kunnen

kennis, vaardigheden en tips aan elkaar worden overgegeven. 

 

Naast hun maandelijke opkomst gaan de Plusscouts één keer per seizoen op weekend en nemen zij door het jaar heen regelmatig deel aan externe activiteiten. Immers staat het groepsgevoel, óók bij 

deze speltak op nummer 1! 

 

Afgelopen seizoen hebben de Plusscouts het heft in eigen hand genomen en werd het voormalige staflokaal in een totaal nieuw thema gegoten. 

 

 Plushok panorama

 

Plusscouts opkomst: één keer per maand, zaterdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

 

Kom vooral kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een keer meedoen bij de Plusscouts-groep! 

Voor meer informatie of contact  Klik hier! 

 

 IMG 4818